Sporthistorie


ERPO F01

Toen ik als 13-jarige in april 1975 voor het eerst op het circuit van Zolder kwam en bekomen was van de blinkende stalen rossen die de race-auto's toen (en nog) waren wist ik het; deze dag zou mijn verdere leven gaan bepalen.

Eddy Joosen, toenmalig dorpsgenoot en veelvuldig 24 uur van Francorchamps winnaar reed toen voor het JUMA Racing Team. JUMA was de afkorting van Julien Mampay. (Vader van Bart Mampay die nu teamleider is in het WTCC). Ik dacht, dat kan ik ook met mijn naam en diezelfde dag in 1975 werd "ERPO" geboren.

Als tiener werden schetsen en tekeningen gemaakt om ooit een eigen auto te bouwen onder de naam ERPO zelfs tot in de formule 1 ?!?

Toen ik wat ouder werd begreep ik natuurlijk dat dit onmogelijk was en dat mijn grote constructeur-voorbeelden Ken Tyrrel (Tyrrel F1) en Colin Champman (Lotus) wel andere middelen hadden dan deze kleine jongen.

36 jaar omzwervingen in de autosport en karting later, en op de drempel van mijn 50ste verjaardag, heb ik toch een heel klein stukje van deze jongensdroom kunnen waarmaken.

Met trots presenteren wij een kart onder de naam "ERPO F01" en ontvouwen wij zelfs de plannen van de "ERPO F02" die in maart het levenslicht ziet.